Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.
Додипломски Студии
Постдипломски Студии
Докторски Студии
Литература
НОВИНИ
КОНЕЧНА РАНГ ЛИСТА ОД ПРВИОТ УПИСЕН РОК 2015-2016 ГОДИНА Прочитај повеќе...

Последна измена: 2015-08-21
ВАЖНО СООПШТЕНИЕ - КОНКУРС ЗА II и III ЦИКЛУС СТУДИИ

НА ФАКУЛТЕТОТ ЗА ФИЗИЧКО ОБРАЗОВАНИЕ, СПОРТ И ЗДРАВЈЕ, СТУДЕНТИТЕ МОЖАТ ДА СЕ ЗАПИШАТ НА II и III ЦИКЛУС СТУДИИ: 1. Кинезиологија (II и III циклус) 2. Спортски менаџмент (II циклус)
КОНКУРС II циклус.
Прочитај повеќе...

Последна измена: 2015-07-13
ВАЖНО СООПШТЕНИЕ - КОНКУРС ЗА I ЦИКЛУС СТУДИИ НА ФФОСЗ

ПРЕЛИМИНАРНА ЛИСТА НА ПОЕНИ ВО ПРВИОТ УПИСЕН РОК

КАНДИДАТИТЕ КОИ КОНКУРИРААТ НА ФАКУЛТЕТОТ ЗА ФИЗИЧКО ОБРАЗОВАНИЕ, СПОРТ И ЗДРАВЈЕ ЗА УЧЕБНАТА 2015/16 ГОДИНА, ВО ЕЛЕКТРОНСКАТА АПЛИКАЦИЈА АКО ПОД „А“ НАВЕДАТ ДЕКА КОНКУРИРААТ НА Прочитај повеќе...

Последна измена: 2015-07-13
Kонтинуирано усoвршување на наставниците по физичко образование, основа за професионално напредување (III фаза, 2014 г.)

Трета година по ред Факултетот за физичкo образование, спорт и здравје при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ - Скопје, во соработка со Федерацијата на училишен спорт на Македонија и под покровителство на Владата на Република Македонија, Агенцијата за Млади и спорт на Р. М Прочитај повеќе...

Последна измена: 2014-10-08
Отворен ден „Запознај го УКИМ“

Факултетот за физичко образование, спорт и здравје од Скопје на 11.04.2014 г. (петок) се претстави со свој штанд на отворениот ден „Запознај го УКИМ“ што Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ традиционално го организира секоја година. На овој ден стотици посетители доаѓаат за да Прочитај повеќе...

Последна измена: 2014-04-15
Kонтинуирано усoвршување на наставниците по физичко образование, основа за професионално напредување (II фаза, 2013 г.)

Факултетот за физичка култура при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ - Скопје, во соработка со Федерацијата на училишен спорт на Македонија и под покровителство на Владата на Република Македонија, Агенцијата за Млади и спорт на Р. Македонија и Mинистерството за образова Прочитај повеќе...

Последна измена: 2013-11-30
Известување за студентите запишани во учебната 2013/2014

Студентот запишан со партиципација на трошоците за студирање, го губи статусот на студент запишан во државна квота и ги продолжува студиите со поднесување на трошоците за студирање (кофинансирање) ако:
- еден предмет запишува по трет пат;
- не положил најмалку 50% од з Прочитај повеќе...

Последна измена: 2013-10-06
Конкурс за запишување студенти на втор циклус студии во учебната 2013/2014 годинa

На Факултетот за физичка култура во Скопје во прва година на втор циклус студии во учебната 2013/2014 година се предвидува да се запишат следниов број студенти:
- 30 студенти студиска програма - спортски менаџмент, 2 семестра, цена 2000 евра.
- 30 студенти студиска програма - Прочитај повеќе...

Последна измена: 2013-09-04
Услови и критериуми за запишување во вториот уписен рок

Согласно со Конкурсот за запишување студенти на прв циклус студии на студиските програми на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, објавен на 4.5.2013, во дневниот весник „Дневник“, на факултетите на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, во прва година во Прочитај повеќе...

Последна измена: 2013-09-03
Kонтинуирано усoвршување на наставниците по физичко образование, основа за професионално напредување.

Факултетот за физичка култура при Универзитеот “Св. Кирил и Методиј,, од Скопје, во соработа со Федерацијата на училишен спорт на Македонија и под покровителство на Владата на Република Македонија, Агеницијата за Млади и спорт на Република Македонија, на ден 4.10.2012 год., во Прочитај повеќе...

Последна измена: 2013-08-20
Архива

Галерија

Контакт

Адреса: ул.„Димче Мирчев бр.3”
1000 Скопје, Република Македонија
Телефон: +389 2 3113 654
Факс: +389 2 3119 755
E-mail: admin@ffk.ukim.edu.mk

Повеќе ...